Huutokaupat.com

Vihdin kunta myy

Niuhalan vanha kansakoulu, Vihti

Katsottu 5 629 kertaa

1 / 36

Myydään

Yleistä


Vihdin kunta myy julkisella huutokaupalla Vihdin kirkonkylällä, osoitteessa Kirkkoniementie 4, sijaitsevan määräalan Niuhalan kansakoulunalue nimisestä kiinteistöstä, jolla sijaitsee Niuhalan kansankouluna toiminut rakennus.


Kiinteistön Niuhalan kansakoulunalue RN:o 3:1 (kiinteistötunnus 927-427-3-1) pinta-ala on 1 701 m2, josta luovutetaan 1638 m2 liitekartassa osoitettu määräala. Rakennuksen huoneala on noin 354 m2. Pinta-alaa ei ole tarkistusmitattu ja todellinen pinta-ala voi olla suurempi tai pienempi, kuin ilmoitettu.


Kiinteistöllä sijaitsee lohjalaisen K. Kronqvistin suunnittelema vuonna 1874 valmistunut koulurakennus. Se toimi alkujaan tyttökouluna, mutta muuttui sekakouluksi jo vuonna 1877. Toiminta kansakouluna rakennukselle loppui vuonna 1955, mutta sillä on ollut eri koulujen käyttöä mm. väistötiloina sen jälkeenkin. Rakennus on ollut koulun lisäksi museokäytössä sekä rakennuksen toisessa päädyssä on toiminut taiteilija Seija Rustholkarhun ateljee.


Alueella on voimassa oleva asemakaava V30 Kirkonmäen asemakaava ja asemakaavamuutos, jossa kiinteistö on osoitettu yleisten rakennusten korttelialueeksi (Y). Rakennus on kaavalla suojeltu ja rakennustaiteellisesti, historiallisesti tai taajamakuvan säilymisen kannalta arvokas. Rakennuslain 135 § 1 momentin nojalla määrätään, että rakennusta ei saa purkaa. Rakennuksen korjaus- ja muutostöiden tulee olla sellaisia, että rakennuksen rakennustaiteellisesti tai historiallisesti arvokas luonne säilyy. Lupaviranomaisten on ennen rakennuslupaa tai toimenpidelupaa koskevien hakemuksen ratkaisemista varattava museovirastolle tilaisuus lausunnon antamiseen


Kohteessa on voimassa oleva vuokrasopimus n. 69 m2 alueelle. Kiinteistöllä oleva irtaimisto kuuluu vuokralaiselle eikä sisälly kauppaan. Vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi ja sen irtisanomisaika on 1kk. Vuokrasopimus siirtyy ostajalle kaupan mukana.


Ostaja vastaa määräalan lohkomisesta sekä siihen liittyvistä maksuista.


Tekniset tiedot


Rakennus on perustettu saumatulle luonnonkivilatomukselle. Alapohjana on kantava puurakenteinen tuulettuva alapohja (rossipohja) ja osassa tiloista lattiat ovat betonoitu. Ulkoseinät ovat hirsirakenteisia ja puuverhoiltuja. Kattomuotona on harjakatto ja katteena on saumapeltikate. Yläpohja on puurakenteinen. Lämmönlähteenä on sähkölämmitys, lämmönjako tapahtuu sähköpattereilla ja uunivastuksilla. Ilmanvaihto on painovoimainen.


Rakennus on liitetty vesi- ja viemärijärjestelmään. Rakennuksessa on 4 WC-tilaa sekä 3 käyttöveden varaajaa (60L, 200L ja yhden tilavuus tuntematon). Käyttövesiputket ovat näkyviltä osin kuparia ja viemäriputket muovia.


Kohteen sähkönkulutus on maksanut n. 5 500 €/v aktiivisessa käytössä 2019 ja 2022 (ml. sähkönsiirto).


Tutustu huolellisesti liitteenä olevaan rakennuksen kuntotarkastusraporttiin. Kohde myydään siinä kunnossa ja niillä varusteilla (pl. vuokralaisen irtaimisto) kuin se ilmoituksessa ja kaupantekohetkellä on. Rakennus on rakennettu rakentamisaikansa rakennusmääräysten ja -normien mukaan, eikä rakennus välttämättä vastaa nykyaikana vaadittavia rakennusmääräyksiä ja -normeja mm. rakenteiltaan, lämpöeristykseltään, ilmanvaihdoltaan ja vesieristykseltään. Rakennukseen voi ikänsä, käyttönsä ja rakennusaikaisen rakennustavan vuoksi sisältyä virheitä, joita ei tarkastuksissa tai muutoin ole huomattu. Vihdin kunta myyjänä ei ole vastuussa sellaisista virheistä, vaurioista tai puutteellisuuksista, jotka on ilmoitettu tai jotka on muutoin voitu havaita tai jotka olisi pitänyt havaita suoritetussa tarkastuksessa.

Myyntiehdot

Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous.

Kohde myydään käyttäjien välisenä kauppana. Huutokaupat.com ei toimi kaupan osapuolena.

Tarjoajat sitoutuvat siihen, että heidän yhteystietonsa voidaan luovuttaa Huutokaupat.comin toimesta ilmoittajalle myyntipäätöksen ja siitä tiedottamisen mahdollistamiseksi.

Kohde myydään käyttäjien välisenä kauppana. Huutokaupat.com ei toimi kaupan osapuolena.

Tarjoajat sitoutuvat siihen, että heidän yhteystietonsa voidaan luovuttaa Huutokaupat.comin toimesta ilmoittajalle myyntipäätöksen ja siitä tiedottamisen mahdollistamiseksi.


Vihdin kunta pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous.


Kohde myydään siinä kunnossa ja niillä varusteilla kuin se ilmoituksessa ja kaupantekohetkellä on.


Kohteelle ei myönnetä takuuta. Kohteella ei ole vaihto- tai palautusoikeutta. Ilmoituksen kuvaukset ovat ainoastaan myyjän arvioita myytävästä kohteesta. Huutokauppaan osallistuva on velvollinen itse tutustumaan kohteeseen ennen tarjouksen tekemistä. Tarjouksen jättämällä asiakas hyväksyy kohteen kunnon sellaisenaan.


Lopullinen tarjottu korkein kauppahinta edellyttää kunnanhallituksen tai kunnanvaltuuston hyväksyntää ja erillistä myyntipäätöstä. Kunnanhallituksella tai kunnanvaltuustolla on oikeus hylätä korkein tarjottu hinta.


Kauppahinnan maksaminen tapahtuu tilisiirtona myyjän ilmoittamalle tilille ennen kauppakirjan allekirjoittamista.


Kohteeseen tutustuminen

Huutajalla on ennen tarjouksen tekemistä velvollisuus tutustua kyseiseen kiinteistöön, dokumentteihin ja asiakirjoihin. Vihdin kunta ei ole vastuussa sellaisista virheistä, vaurioista tai puutteellisuuksista, jotka on ostajalle ilmoitettu tai jotka ostaja on muutoin havainnut tai jotka hänen olisi pitänyt havaita suorittamassaan tarkastuksessa.


Ostaja ei jälkikäteen voi vedota sellaiseen seikkaan, joka olisi ennakkotarkastuksessa voitu havaita tai olisi tutkimalla selvinnyt. 


Myyjän antamat tiedot

Vihdin kunta vakuuttaa antaneensa ostajalle kaikki tiedot, jotka myyjä tietää ja joiden voidaan olettaa vaikuttavan kauppaan.


Muut kustannukset


Ostaja vastaa kauppakirjan kaupanvahvistajakuluista, varainsiirtoverosta ja lainhuudatuskuluista.


Kaupasta vetäytyminen

Osapuolen, joka kieltäytyy tekemästä kauppaa, on maakaaren perusteella korvattava toiselle osapuolelle ilmoittelusta, kiinteistöön tutustumisesta sekä muista kaupantekoon liittyvistä tarpeellisista toimista aiheutuneet, kohtuulliset kustannukset.

Tiedostot

  • Kiinteistorekisteriote_niuhalan koulu.pdf
  • Lainhuutotodistus_niuhalan koulu.pdf
  • Rasitustodistus_niuhalan koulu.pdf
  • Kuntotarkastus RS3 Kirkkoniementie 4, 03400 Vihti 14_03_2024_09_32.pdf

Ilmoittaja: Vihdin kunta

Ei muita kohteita huudettavana juuri nyt.

Ilmoittajalla ei ole yhtään palautetta viimeisen puolen vuoden ajalta

Aikaa jäljellä

 

Ei tarjouksia

Lähtöhinta 0 €

Kirjaudu sisään, jotta voit huutaa

Tee tunnus

Huutokauppa päättyy pe 31.5.2024 klo 20.00, tai 3 min viimeisen tarjouksen jälkeen

Tarjouksia
0 kpl
Tarjoajia
0 kpl
Loading...

Kohdenumero 4775549

Katsottu 5 629 kertaa

Kohteen sijainti

Kirkkoniementie 4, 03400 Vihti

Avaa kartta

Kohteeseen tutustuminen

Näyttöajat: 22.5. klo 15.00 - 16.00 ja 29.5. klo 15.00 - 16.00

Tiedustelut

Maksutapa

Maksutapa sovitaan myyjän kanssa erikseen.

Päivitetty viimeksi

17.5.2024 klo 10.10

Jaa kohde kaverillesi

Muut katsoivat myös

Voisit pitää myös näistä