Huutokaupat.com

Kempeleen kunta myy

Omakotitalotontti Tähkälässä maaseutumaisessa perinnemaisemassa, Akana 34, Kempele

Katsottu 1 261 kertaa

1 / 12

Myydään

Tähkälän asuinalue sijaitsee Kirkonseudun alueella, Kempeleen vanhan kirkon pohjoispuolella. Tähkälä on vuosina 2022-2026 rakennettava pientalovoittoinen asuinalue maaseutumaisessa perinnemaisemassa kuntakeskuksen palveluiden äärellä.


Puujulkisivuiset, harjakattoiset talot rakentuvat rajaamaan viihtyisää katumiljöötä. Pihoilta avautuvat peltonäkymät. Alueen lähiluonto reitteineen, Tähkäpuiston leikkipaikka ja läheinen Kempelehalli sekä Sarkkirannan urheilualue houkuttelevat isommat ja pienemmät ulos ja liikkeelle. Alle kilometrin päässä ovat Pirilä-lavan ja kotiseutumuseon virkeä kulttuuritarjonta. Erinomaiset kulkuyhteydet päivittäispalveluihin pyörällä ja jalan sekä bussipysäkkien läheisyys tuovat vaihtoehtoja liikkumiseen. Kirkonkylän koulun uudet modernit päiväkoti- ja koulutilat sijaitsevat alueen etelälaidalla ja ne on otettu käyttöön vuoden 2024 alussa.


Kempeleen keskustan päivittäistavarakaupoille ym. palveluihin on noin 1 km ja rautatieasemalle noin 1,5 km. Oulun keskusta sijaitsee noin 11 km:n päässä, jonka taittaa puolessa tunnissa joukkoliikenteellä ja 15 minuutissa autolla.


Käyttötarkoitus: AO, Erillispientalojen korttelialue

Kortteli / tontti: 9024 / 2

Osoite: Akana 34

Pinta-ala: 857 m2

Rakennusoikeus: 171 k-m2 + talousrakennus 40 k-m2

Tontin alin myyntihinta: 38 565 €

Myyntiehdot

Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous.

Kohde myydään käyttäjien välisenä kauppana. Huutokaupat.com ei toimi kaupan osapuolena.

Tarjoajat sitoutuvat siihen, että heidän yhteystietonsa voidaan luovuttaa Huutokaupat.comin toimesta ilmoittajalle myyntipäätöksen ja siitä tiedottamisen mahdollistamiseksi.

Omakotitalotonttien myyntiehdot, lisähaku


Kevään lisähaun tontit ovat haettavana yksityishenkilöille ja ammattirakentajille.

Kempeleen kunta pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous.

Mikäli korkein tarjous perutaan, tarjotaan tonttia seuraavaksi korkeimman tarjouksen tehneelle.

Tarjoajat sitoutuvat siihen, että heidän yhteystietonsa voidaan luovuttaa Huutokaupat.comin toimesta ilmoittajalle myyntipäätöksen ja siitä tiedottamisen mahdollistamiseksi.


Kempeleen kunnan myyntiehdot huutokaupattavista tonteista:

1. Tontit haetaan Huutokaupat.com -palvelun kautta. Kullekin hakijalle voidaan varata 1 tontti / ostaja.

2. Myytävänä on tontit Tähkälästä ja Linnakankaalta. Huutokauppa järjestetään siten, että huudot päättyvät peräkkäisinä päivinä.

3. Mikäli hakija jättää ensimmäiseksi tarjolla olevasta tontista korkeimman hyväksytyn tarjouksen, hän ei voi osallistua toisen tarjoustontin hakuun.

4. Tontit varataan viranhaltijapäätöksellä, joka tulee voimaan n. 3 viikon kuluttua päätöksenteosta.

5. Hakija sitoutuu maksamaan tarjoushinnasta 5%:n suuruisen varausmaksun, joka laskutetaan päätöksen yhteydessä hakijalta. Varausmaksulla on kuukausi maksuaikaa. Tontin varaus vahvistuu varausmaksun maksamisella. Mikäli varausmaksua ei makseta määräpäivään mennessä, varaus raukeaa.

6. Tontinvaraus on voimassa varauspäätöksestä 4 kk, jona aikana on sovittava kauppakirjan allekirjoitus ja kyseinen asiakirja tulee olla allekirjoitettu. Muutoin varaus raukeaa.

7. Varausmaksu hyvitetään kaupan teon yhteydessä. Mikäli tonttivaraus perutaan tai raukeaa, varausmaksua ei palauteta.

8. Myytävien tonttien kauppahinta maksetaan viimeistään kaupanteon yhteydessä ja omistus- ja hallintaoikeus siirtyy kauppakirjan allekirjoituksella.

9. Ostaja maksaa Kempeleen kunnalle toimenpidemaksun tuhat (1000) euroa kauppahinnan maksun yhteydessä, joka sisältää mm. kunnalle lohkomisesta aiheutuneet kustannukset.

10. Ostajalle tulevat maksettavaksi varainsiirtovero 4 % kauppahinnasta, sekä kaupan allekirjoitukseen liittyvät maksut, jotka ovat sähköisessä kiinteistökaupassa Maanmittauslaitoksen perimä asiointimaksu 221 € (sisältää sähköisen palvelun asiointimaksun ja lainhuutomaksun) tai perinteisen kaupan (läsnäollen) kaupanvahvistajan palkkio 128 € ja lainhuutomaksu 161 €.

11. Tontti luovutetaan rasitteista ja rasituksista vapaana, eikä siihen kohdistu muitakaan kiinteistöpanttioikeuksia.

12. Tähkälässä on kunnallistekniikka on valmiina. Linnakankaalle kunnallistekniikka valmistuu kesäkuun 2024 aikana.

13. Ostaja vastaa tontin maaperätutkimuksen teettämisestä. Maaperätutkimus suositellaan tehtäväksi ennen kaupan allekirjoittamista.

14. Ostaja sitoutuu rakentamaan tontille asemakaavan ja rakennustapaohjeiden mukaisesti.

15. Rakennustyöt tulee aloittaa viimeistään yhden vuoden kuluttua kauppakirjan allekirjoittamisesta ja niiden tulee olla valmiita siten, että rakennusvalvontaviranomainen voi tontilla suorittaa loppukatselmuksen myönnetyn rakennusluvan voimassaoloaikana.

16. Mikäli ostaja ei määräajassa täytä rakentamisvelvoitettaan tai aloita rakentamista määräajassa, on ostaja velvollinen suorittamaan kunnalle sopimussakkona kunkin määräajan kuluttua umpeen 20% tämän kauppakirjan mukaisesta kauppahinnasta kertasuorituksena ja vastaavan summan jokaiselta seuraavalta vuodelta, kunnes rakentaminen on aloitettu ja rakentamisvelvoite täytetty.

17. Ostaja sitoutuu olemaan myymättä tai muutoin luovuttamatta rakentamatonta tonttia muulle kuin Kempeleen kunnalle. Tonttia takaisin ostaessa kunta käyttää takaisinostohintana tonteille määriteltyjä pohjahintoja.

18. Mikäli ostaja luovuttaa tontin edellä olevien luovutusehtojen vastaisesti rakentamattomana, on ostaja velvollinen suorittamaan kunnalle sopimussakkona kaksi kertaa kauppahinnan suuruisen summan kertasuorituksena.

19. Rakennusvelvoitteesta ja tontin edelleen luovutuksen rajauksista on kirjattu tarkemmin haun yhteydessä esitetyssä mallikauppakirjassa.



Tiedostot

  • Tähkälä_kaavamerkinnat.pdf
  • Tähkälä_rakennustapaohje.pdf
  • Malli_Kauppakirja_AO_2024_tarjoustenperusteella.pdf

Ilmoittaja: Kempeleen kunta

Ilmoituksia tällä hetkellä 2 kpl

Ilmoittajan saama palaute viimeisen puolen vuoden aikana

Positiivisia 100 %

Neutraaleja 0 %

Negatiivisia 0 %

Aikaa jäljellä

 

Ei tarjouksia

Lähtöhinta 0 €

Ei vähennettävää arvonlisäveroa

Huutokauppa päättyy ti 7.5.2024 klo 18.00, tai 3 min viimeisen tarjouksen jälkeen

Tarjouksia
0 kpl
Tarjoajia
0 kpl
Loading...

Kohdenumero 4760523

Katsottu 1 261 kertaa

Kohteen sijainti

Akana 34, 90440 Kempele

Avaa kartta

Kohteeseen tutustuminen

Vapaa tutustuminen, tontti on merkitty maastoon ( kortteli- ja tonttinumero)

3D- tai videoesittely

Tiedustelut

Maksutapa

Maksutapa sovitaan myyjän kanssa erikseen.

Päivitetty viimeksi

29.4.2024 klo 11.56

Jaa kohde kaverillesi

Muut katsoivat myös

Voisit pitää myös näistä